Pasta met waterkerspesto
Pasta met waterkerspesto
4 personen
Ingrediënten:
300gr pasta
Olijfolie
2 zakjes waterkers
200gr kerstomaatjes
2el pijboompitten
50gr geraspte grana padano
Peper en zout
Bereiding:
Kook de pasta al dente.
Voor de waterkerspesto rooster je de pijnboompitten en doe ze dan samen met de waterkers blaadjes (hou er enkele appart voor de afwerking), de grana padano en wat olijfolie in een blender. Mix tot een gladde pure. Begin met een beetje olijfolie en als de pure te dik is kun je nog wat olie toevoegen. Je kunt ook een klein beetje water toevoegen als je de smaak van olijfolie iets minder scherp wil. Kruid naar smaak met peper en zout.
Spoel de tomaatjes onder stroment water en snij ze in twee of vier.
Giet de pasta af en meng de pesto onder de pasta.
Verdeel de pasta over de borden, lepel er wat tomaatjes over, werk af met enkele blaadjes waterkers, nog en beetje geraspte grana padano en een draai van de pepermolen.