Balletjes in currysaus
Ballekes in currysaus
4 personen, bereidingstijd 30min
Ingrediënten:
500gr gehakt (Duroc varkensvlees)
2el paneermeel
1 ei
1 sjalot
1 teentje look
2cm geraspte gember
1tl kurkuma poeder
1tl koriander poeder
400ml kokosmelk
2el gele curry pasta
1 limoen
3 lente-uitjes
Verse koriander
Peper en zout
Bereiding:
Maak eerst de balletjes door het gehakt goed te mengen met het ei, het paneermeel, peper en zout. Rol ballekes ter grootte van een pingpongbal. Kook de balletjes gaar in licht gezouten water.
Voor de currysaus snipper het sjalotje en de look fijn en stoof je het licht aan in olijfolie. Voeg de currypasta, de fijn versneden lente-uitjes en de droge kruiden toe en laat al roerend verder aanstoven. Als alles goed begint te geuren, als de smaken goed vrij komen, voeg je de kokosmelk toe. Zet het vuur lager en laat alles zachtjes pruttelen tot de saus wat dikker is geworden. Pers 1/2delimoen uit en voeg het sap bij de kokosmelk. Voeg de gehaktballetjes erbij en kruid af met peper en zout.
Dien de balletjes op met met verse koriander en een schijfje limoen.
Lekker met wat rijst of brood.
Als je de balletjes als amuse of voorgerecht wil serveren maak de balletjes dan iets minder groot.