Sushi ontbijt met eieren en veel streek
Sushi ontbijt met eieren en veel streek
Ingrediënten:
4 eieren van de kippen uit den hof
120gr spinazie uit de druivenstreek
100gr gerookte zalm van Vishandel Wauters
Peper en zout
Olijfolie
2 nori vellen
Boter van de Melkerhei
Bereiding:
Spinazie sushi met rauwe gerookte zalm:
Doe olijfolie in een pan en stoof 100gr spinazie aan. Roer regelmatig.
Kruid met peper en zout en doe in een blender samen met 2 eieren.
Doe wat boter in de pan van de spinazie en giet het ei-spinazie mengel in de pan. Laat het ei rustig bakken op laag vuur. Draai het ei om als de ene kant goed gebakken is.
Als beide kanten goed gebakken zijn leg je de spinazie omelet in een bord om wat af te koelen. Leg 50gr gerookte zalm op het ei en rol de omelet op.
Leg het ei-rolletje op het nori vel en rol het stevig rond het ei. Maak het einden van het nori vel nat met wat water om het vel mooi dicht te plakken.
Snij de ‘worst’ nu in dunne sushi schijfjes.
Ei sushi met gebakken gerookte zalm:
Doe olijfolie in een pan en bak 50gr gerookte zalm aan. Roer regelmatig.
Klop 2 eieren los en kruid met peper en zout.
Doe wat boter in een pan en giet het ei mengel in de pan. Verdeel de gebakken zalm over het ei en laat het ei rustig bakken op laag vuur. Draai het ei om als de ene kant goed gebakken is.
Als beide kanten goed gebakken zijn leg je de omelet in een bord om wat af te koelen. Leg 20gr verse spinazie op het ei en rol de omelet op.
Leg het ei-rolletje op het nori vel en rol het stevig rond het ei. Maak het einden van het nori vel nat met wat water om het vel mooi dicht te plakken.
Snij de ‘worst’ nu in dunne sushi schijfjes.