Sushi met zalm, dille en komkommer
Sushi met zalm, dille en komkommer
Voor +/-10 sushi rolletjes
Ingrediënten:
250gr sushi rijst
2 nourivellen
4el sushi azijn
1 plantje verse dille
100gr verse zalm
1/4de komkommer
Peper
Sojasaus
Verse gember
Bereiding:
Spoel de sushi rijst goed onder stromend water en kook de sushirijst dan beetgaar. Gebruik 2/3derijst en 3/3de water. Wanneer het water volledig is opgenomen is de rijst gaar. Voeg dan de sushi azijn toe en meng goed.
Stort de rijst uit op bv een bakplaat zodat de rijst snel kan afkoelen.
Snij het vel van de zalm en snij de zalm dan in repen. Ontpit de komkommer en snij de ontpitte komkommer dan ook in repen.
Leg het sushi matje open met de doffe kant naar boven en leg er een nourivel op. Verdeel de helft van de afgekoelde rijst op het nourivel maar blijf wel 2cm van de boven- en onderkant af. Duw de rijst met je vingers mooi plat. Leg in het midden van de rijst, in de breedte, reepjes zalm, reepjes komkommer en verse dille. Rol het nourivel mooi op met behulp van het sushi matje. Smeer de rand in met een beetje water zodat het goed dicht blijft plakken.
Snij de buitenste randje af en snij dan mooie rolletjes sushi af.
Serveer de sushi met wat sojasaus waar je en beetje gember bij kan raspen.