Pompoenschijfjes met feta en groenten curry
Pompoenschijfjes met feta en groenten curry
Een variatie op een recept van ‘Elise eet alles’
2 personen, bereidingstijd 40min
Ingrediënten:
6 schijfjes butternut pompoen van +/-1,5cm dik
200gr feta
3kl curry pasta
1 ajuin
3 lente-uitjes
1 teentje look
1/2de courgette
1 paprika
1 wortel
Enkele bloemkoolroosjes
1cm gember
200ml kokosmelk
Olijfolie
Peper, zout, tijm, korianderpoeder, kardemon poeder, currypoeder, chilivlokken
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°.
Snij de schil van de butternut schijfjes en lag ze in een ovenschaal.
Besprenkel de schijfjes met olijfolie en kruid naar smaak met peper, zout en tijm.
Zet de pompoen 20min in de oven.
Snipper de ajuin fijn en rasp de look en de gember. Snij de wortel, de paprika en de courgette in kleine blokjes, hak de bloemkool klein en snij het lente-uitje in stukken.
Doe wat olijfolie in de wok en fruit de ajuin en de look aan. Voeg de rest van de groenten en de currypasta toe en stoof alles samen even aan. Wel regelmatig roeren om aanbakken te voorkomen. Kruid naar smaak, maar wel royaal, met korianderpoeder en kardemonpoeder.
Als de groenten beetgaar zijn voeg je de kokosmelk toe en laat het even verder pruttelen op een zacht vuurtje.
Haal de pompoen uit de oven en verdeel er de feta over. Strooi een beetje chilivlokken over de feta. Zet de schotel nog 5min terug in de oven, eventueel onder de gril om de kaas mooi te grillen.
Verdeel de pompoenschijfjes over het bord en lepel er een beetje groenten curry over. Werk eventueel af met wat tapastomaatjes en/of wat sla.