Asperges à la Flamande
Asperges à la Flamande
Ingrediënten:
500gr asperges ‘van ‘De aspergeboer’ te herent’
4 verse eiren ‘van bij de boer’
6 stengels krulpeterselie ‘van op de groentenmarkt’
150gr boter ‘van de Melkerhij te Linter’
Peper en zout
Bereiding:
Spoel de asperges onder stromend water.
Schil de asperges en snij de houterige uiteinden er af. Je kunt de schillen invriezen om later aspergesoep mee te maken. Leg de geschilde asperges in water zodat ze niet uitdrogen en verkleuren. Breng het licht gezouten water aan de kook.
Spoel de peterselie onder stromend water en hak hem fijn.
Kook de eitjes gedurende 8min zodat het eigeel nog een beetje lopend is.
Smelt de boter op een laag vuur of in de microgolfoven. Giet de eitjes af, schrik ze onderkoud water en pel ze. Plet met een vork de eitjes en meng er de peterselie en een beetje boter onder.
Leg de geschilde asperges nu in het kokende water. Draai het vuur stiller zodat het water juist blijft koken gedurende 7min. Als je de asperges te hard en te lang gaat koken kunnen ze een bittere nasmaak krijgen.
Voel of de saperges zacht zijn en haal ze dan uit het water. Dresseer ze mooi op een bord, lepel er wat eiermengsel op en giet er nog een beetje gesmolten boter over. Werk het bord af met wat versnipperde peterselie.
Dien onmiddellijk op. Dit gerecht kun je zo eten maar je kunt er ook natuuraardappelen of wat brood bij eten.