Rock’n roll Tartelette

Rock’n roll Tartelette

Rock’n roll Tartelette

Turbeau Noir tartelette met frambozenpuree
+/- 45 tartelette

Ingrediënten:
150gr poedersuiker
200gr gezouten boter van de boerderij
1/2de vanillestokje
20gr witte chocolade van ‘the chocolate line’
2 eierdooiers
1 ei
400gr patisseriebloem
10cl room van 40% van de boerderij
35gr boter van de boerderij
125gr frambozenpuree (diepvries of vers maar zonder pitjes)
135gr fondant chocolade van The chocolate line in kleine stukjes

Bereiding:
Roer de 150 g poedersuiker, de 200 g boter en het merg van het vanillestokje tot een gladde romige massa. Meng er de dooiers en het ei door. Zeef de bloem en kneed deze zo kort mogelijk door het deeg. Dan blijft het deeg heel krokant na het afbakken.
Trek plasticfolie over de kom en laat het deeg minstens 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg uit tot 3 mm dikte. Bekleed hiermee de taartjesvormen. Prik met een vork enkele malen in de bodem van het deeg. Bestrooi de bodem met droge erwtjes of bonen, zodat het deeg bij het bakken niet zal rijzen.
Bak het deeg gedurende 15 minuten goudkleurig af in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen. Verwijder de erwten.

Kook de room en de frambozenpuree even op. Giet de massa op de stukjes chocolade en
meng tot alle stukjes gesmolten zijn.
Snijd de 35 g boter in kleine stukjes en roer deze door de chocoladecrème. Smelt de witte chocolade in de microgolfoven op de laagste stand.
Smeer met een borsteltje een dun laagje van de witte chocolade aan de binnenkant van de taartjes. Dat doen we om de koekjes langer krokant te houden. Laat de witte chocolade even opstijven.
Vul de taartjes tot aan de rand met de chocolade-passievruchtenvulling. Laat deze even opstijven.
Om de tartelette helemaal rock’n roll te maken strooi ik er nog wat rode suiker over in de vorm van een gitaar, het symbool van de Turbeau bieren.

Voor de ‘gitaar pralines’ en de ‘kroonkurk pralines’ heb ik ook gewerkt op basis van de chocolade vulling van de tartelette. Bij de gitaat vul ik de zelfgemaakt silicone vorm met chocolade die ik er onmiddellijk weer uit giet zodat ik nog vulling in de praline kan gieten. De vulling giet nadat je de chocolade even hebt laten uitharden. En dan nog een laagje chocolade erover. Voor de kroonkurken praline maak ik twee coholade kroonkurken en spuit ik daartussen de chocolade-framboos vulling.

Alles even laten rusten, een Turbeau Noir inschenken, rustig gaan zitten en genieten van al deze heerlijkheid!

Bron: Studio Greenjack

Geef een reactie